Muskelterapi

30 min  -  60 min

 er ein behandlingsteknikk som er utvikla gjennom mange års praktisk erfaring, og som vert gitt i forbindelse med spenningshovudverk, ryggproblem, falsk isjas med meir.

Behandlingsforma består av ein kombinasjon av aktiv/passiv streching, overflatisk og djuptgåande behandling av musklar og senar som feks. bindvevsbehandling, kopping, triggerpunktsbehandling, muskelpressur samt spesifikke massasjegrep.

Utfrå spenningsmønsteret i musklane, vert behandlinga tilrettelagt spesielt etter den enkelte klients behov.

Det blir bl.a. lagt stor vekt på å gi klienten ein forståelse for dei negative bevegelsesmønstra som er årsaka til skada. Klienten får informasjon om musklane sin funksjon, slik at dei lettare forstår viktigheita av å styrke og strekke dei rette muskelgruppene ved plager/skadar. Eksempel på heimeøvelsar og trening vert gitt for at klienten sjølv skal kunne utføre styrking og strekking av musklane.

Muskelterapi kan med stor suksess kombinerast med mange andre behandlingsformar.
 

       ” Vi forskjellsbehandler ”

 

I muskelterapien kombinerer jeg ofte følgende behandlinger : 

Terapeutisk stretching  Idrettsmassasje
Klassisk massasje  Muskelpressur
Spesifikke massasjegrep  Koppemassasje
Triggerpunktsbehandling
Treningsprogram, individuelt tilpassede øvelser.

Hvordan jeg kombinerer disse metodene til en komplett behandling, er individuelt etter klientens behov og problemer.For å gjøre terapautisk streching er det en fordel at klienten stiller i romslige klær.

Første behandling er på 75 minutter da det blir undersøkelse av holdning, styrke og bevegelighetstest av muskler. Dette for å lære og kjenne klientens individuelle behov.